Nominal Obilninová instantná kaša Ryžová bezlepková 300g
Medzi prednosti instantných kaší patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilnosť použitia. Instantné kaše predstavujú moderný spôsob výživy, vhodný pre všetky vekové kategórie.
Cereálne kaše môžete použiť na zahustenie omáčok a polievok a ciest, hodí sa aj ako spojivo pri výrobe fašírok, mäsových, zeleninových a ovocných zmesí. Instantné kaše sú výborné aj v kombinácii so sójovým jogurtom alebo ovocným príkrmom. Prípadne stačí kašu zamiešať do mlieka a dochutiť podľa fantázie
Medzi prednosti instantných kaší patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilnosť použitia. Instantné kaše predstavujú moderný spôsob výživy, vhodný pre všetky vekové kategórie.
Cereálne kaše môžete použiť na zahustenie omáčok a polievok a ciest, hodí sa aj ako spojivo pri výrobe fašírok, mäsových, zeleninových a ovocných zmesí. Instantné kaše sú výborné aj v kombinácii so sójovým jogurtom alebo ovocným príkrmom. Prípadne stačí kašu zamiešať do mlieka a dochutiť podľa fantázie.
- Bezlepkový výrobok: Obsah lepku je nižší ako 10 mg na 100 g výrobku
- Použité suroviny: 60% ryža, 40% kukuričná krupica
- Základná príprava: Do teplého mlieka pridávame za stáleho miešania kašu nomina, až docielime požadovanú hustotu. Kašu je vhodné kombinovať s ovocím, orechmi, mliečnymi výrobkami, kakaom a pod
- Skladovanie: Pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30 ° C, vždy uzavreté v pôvodnom obale.
- Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je trvanlivosť výrobku 12 mesiacov od dátumu výroby.
Ryža patrí medzi hlavné potraviny polovice svetovej populácie, pre ktorú predstavuje zdroj energie i dôležitých bielkovín. Ryža bola pestovaná v Indii a Číne už pred viac ako 6500 rokmi. V Európe sa objavila okolo roku 1000 nl, do Čiech sa dostala v 16. storočí zo Španielska. Najzastúpenejšou zložkou ryže (minimálne 85%) sú zložené cukry, ktoré sa ukladajú v svalovom tkanive a slúži ako zdroj energie pre svaly a všetky telesné bunky. Ryžový škrob sa veľmi pomaly trávi a trvalo uvoľňuje do krvi glukózu, je preto veľmi vhodnou potravinou pre diabetikov aj redukčnú diétu. Ďalšími kladmi je takmer nulové množstvo tuku a nízky glykemický index. Za veľmi hodnotnú je považovaná aj bielkovina ryže, ktorej koncentrácia sa pohybuje medzi 7-8% a jej kvalita je porovnateľná s arašídmi či šošovicou. Pre svoju ľahkú stráviteľnosť sa ryža používa na liečenie zažívacích ťažkostí, od porúch trávenia až po divertikulitídu, pomáha upravovať mierne hnačky i zápchu. Neobsahuje glutén a je teda vhodná aj pre bezlepkovú diétu.
Charakteristika: |
Cereálna kaša Nomina je výrobok s vysokou nutričnou hodnotou. Kaša Nomina vracia telu potrebné sacharidy a minerály vyčerpané z organizmu. Najvýznamnejšou zložkou ryže (minimálne 85%) sú zložené cukry. Tie slúžia ako zdroj energie pre svaly a všetky telesné bunky. Kvalitné suroviny tvoria výbornú chuť pre dospelých aj deti. |
---|---|
Zloženie: |
60% ryža, kukuričná krupica. |
Analýza na 100g produktu: |
Tuky 2g |
Nutričné hodnoty na 100g produktu: |
Energia 1570kJ / 370kcal |
Alergény: |
– |
Krajina pôvodu: |
Česká Republika |